Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-03@17:26:35 GMT

تولید محصول دانش‌بنیان شمش سلنیوم از لجن مس

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۱۵۰۸۴

تولید محصول دانش‌بنیان شمش سلنیوم از لجن مس

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: «شرکت دانش‌بنیان کیمیاگران گلستان فلز مستقر در مرکز رشد این دانشگاه موفق به تولید شمش سلنیوم از لجن مس شد.»

حامد ثابت  در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در کرج، از تولید محصول دانش‌بنیان شمش سلنیوم از لجن مس در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج خبر داد و اظهار کرد: «شرکت دانش‌بنیان کیمیاگران گلستان فلز مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج طی فرآیندی کاملاً تخصصی موفق به بازیابی و تولید عنصر ارزشمند سلنیوم از پسماندهای لجن مس آندی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی با اشاره به اینکه در این پروژه تولید سلنیوم با استفاده از فرآیند پیرو -هیدرومتالورژی- صورت گرفته است، افزود: «عنصر سلنیوم یکی از عناصر شیمیایی شبه فلزی و کمیاب است، عدد اتمی آن ۳۴ و نشانه اختصاری آن Se است و از آنجایی که بیشتر به صورت ترکیب یافت می‌شود و به صورت خالص وجود ندارد، تهیه آن از ارزش ویژه‌ای برخوردار است.»

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ادامه داد: «مقدار سلنیوم در پوسته زمین حدود 0.05 تا 0.09 میلی‌گرم در هر کیلوگرم است و از نظر فراوانی بین عناصر پوسته زمین شصت و هشتمین عنصر محسوب می‌شود.

 ثابت  با بیان اینکه سلنیوم یکی از محصولات جانبی کارخانه‌های تولید مس بوده و دارای کاربردهای زیادی در زمینه‌های مختلف نظیر الکترونیک، متالورژی، رنگسازی، شیشه‌سازی و ... است، تصریح کرد: «منبع اصلی تهیه این عنصر لجن آندی حاصل از تصفیه مس است و از آنجایی که در مجتمع مس سرچشمه سالانه 200 تن لجن آندی تولید می‌شود؛ ظرفیتی بالغ بر 20 تن سلنیوم قابل استحصال را داراست که با استحصال این فلز ضمن جلوگیری از هدررفتن آن و پرهیز از آلودگی محیط زیست از خروج ارز از کشور به‌منظور واردات آن نیز جلوگیری می‌شود.»

وی توضیح داد: «در پروژه حاضر استحصال عنصر سلنیوم از پسماندهای لجن مس آندی به روش پیرو-هیدرومتالورژی انجام شده است که از مزایای آن می‌توان به کیفیت بهتر محصول، مصرف انرژی کمتر و آلودگی کمتر زیست‌محیطی اشاره کرد.»

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج همچنین تأکید کرد: «امروزه بیشترین استفاده سلنیوم در صنایع الکترونیک، فتوکپی، پرینترها، عینک‌سازی، رنگ‌سازی، لاستیک‌سازی، آلیاژهای فلزی، نساجی، عکاسی، دارویی (شامپوهای ضدشوره و ضدقارچ) و تشخیص پزشکی و غذایی است.

ثابت خاطرنشان کرد: «اکنون خط تولید صنعتی محصول در محل شرکت کیمیاگران گلستان فلز راه‌اندازی شده و آماده عرضه سلنیوم مورد نیاز صنایع  در تناژهای بالاست.

انتهای پیام/4103/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی تولید واحد کرج حامد ثابت محصول دانش بنیان سلنیوم لجن مس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دانش بنیان لجن مس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۵۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسداشت خدمات بنیان‌گذار دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان در روز معلم

به پاسداشت خدمات ارزنده دکتر احمدعلی فروغی ابری در سالیان متمادی و تاسیس دانشگاه آزاد خوراسگان، بلوار ورودی شمالی دانشگاه آزاد که به بلوار امام‌رضا (ع)، مقابل کارخانه قند اصفهان منتهی می‌شود، به نام بنیان‌گذار دانشگاه نام‌گذاری شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صبح امروز_ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ آئین تکریم مقام معلم و پاسداشت پرفوسور محمدعلی فروغی موسس دانشگاه آزاد اصفهان در گلزار شهدای این دانشگاه با حضور رئیس کل دانشگاه آزاد اسلامی و اعضای شورای شهر اصفهان برگزاری شد.

دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان حاصل عمر دکتر فروغی است

محمد نورصالحی ضمن تبریک سالروز گرامیداشت مقام معلم اظهار کرد: خیابان ورودی دانشگاه به نام دکتر فروغی نامگذاری شد زیرا این کمترین کاری بود که می‌توانستیم برای تجلیل از ایشان انجام دهیم.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان حاصل عمر دکتر فروغی است، این استاد گرانقدر خیرات و برکات زیادی برای استان داشته است، زیرا گواهی می‌دهم دکتر فروغی دانشگاه آزاد را مانند خانه خود تلقی می‌کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: دکتر فروغی استادی است که عمر خود را برای اعتلای سطح علمی استان و کشور هزینه کرد.

هوشنگ نظری‌پور در آیین تجلیل و نکوداشت چهره‌های ماندگار با تبریک آغاز هفته گرامیداشت مقام معلم اظهار کرد: تجلیل و نکوداشت چهره‌های ماندگار اقدامی موثر برای جامعه است و با برگزاری چنین برنامه هایی ضمن قدردانی از کسانی که سال‌ها عمر خود را صرف خدمت صادقانه به مردم می‌کنند، روحیه خدمت‌گذاری و تلاش مجاهدانه را در دل جامعه می‌توان بیش از پیش زنده نگه داشت.

وی افزود: با توجه به لایحه دو فوریتی شورای اسلامی شهر اصفهان مبنی بر نام‌گذاری معبر ورودی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به نام «استاد فروغی» به درخواست مدیریت این دانشگاه و مصوب شدن این مورد در صدوسی‌امین جلسه علنی شورای ششم اصفهان در روز نهم اردیبهشت، این اقدام امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ همزمان با گرامیداشت روز و مقام معلم طی مراسمی با حضور رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان انجام شد.

مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان ادامه داد: به پاسداشت خدمات ارزنده دکتر احمدعلی فروغی ابری در سالیان متمادی و تاسیس دانشگاه آزاد خوراسگان، بلوار ورودی شمالی دانشگاه آزاد که به بلوار امام‌رضا (ع)، (مقابل کارخانه قند اصفهان) منتهی می‌شود، به نام بنیان‌گذار دانشگاه نام‌گذاری شد.

نظری‌پور تصریح کرد: توجه به جایگاه ویژه معلمان و اساتید، باید به هر طریق از زحمات این بزرگواران قدردانی کرد، چراکه این نوع اقدامات برای پاسداشت چهره های ماندگار علمی و فرهیختگان شهر بسیار موثر و ماندگار است.

به گزارش ایمنا، به پاسداشت خدمات ارزنده دکتر احمدعلی فروغی ابری در سالیان متمادی و تاسیس دانشگاه آزاد خوراسگان، بلوار ورودی شمالی دانشگاه آزاد که به بلوار امام‌رضا (ع)، (مقابل کارخانه قند اصفهان) منتهی می‌شود، به نام بنیان‌گذار دانشگاه نام‌گذاری شد.

احمدعلی فروغی ابَری متولد سال ۱۳۲۰ در اصفهان، سال ۱۳۶۶ شمسی بر اساس پیشنهاد مسئولان و مقامات استان به تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان اقدام کرد؛ او عضو هیئت مؤسس و هیئت امنای این دانشگاه بود و ۲۹ سال به عنوان با سابقه‌ترین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خدمت کرد و به‌عنوان چهره ماندگار پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی معرفی شده است.

کد خبر 749583

دیگر خبرها

  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • خرید محصول، بهترین کمک به دانش‌بنیان‌ها است
  • 3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک
  • تعداد شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اصفهان به ۳۰۰ شرکت می‌رسد/ ۲۰ مجله فناوری با درجه ممتاز داریم
  • پاسداشت خدمات بنیان‌گذار دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان در روز معلم
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو در واحد صنعتی دانش بنیان چهارمحال و بختیاری