Web Analytics Made Easy - Statcounter

همکاری مشترک مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و شرکت دانش‌بنیان مواد پژوهان گوهرفام به تولید فلز نیکل از پسماندهای صنعتی منجر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرج، همکاری مشترک مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و شرکت دانش‌بنیان مواد پژوهان گوهرفام به تولید فلز نیکل از پسماندهای صنعتی منجر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موفقیت در حالیست که فلز نیکل مشمول شرایط تحریم است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در این‌باره اظهار کرد: «پروژه حاضر با همکاری مشترک مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته و شرکت دانش بنیان مواد پژوهان گوهر فام انجام شده و در آن فرآیند بازیابی و تولید فلز ارزشمند نیکل از پسماندهای صنعتی (کاتالیست‌های مستعمل صنایع فولاد و پتروشیمی) صورت گرفته است.»

 حامد ثابت بیان کرد: «در این پروژه تولید فلز نیکل با استفاده از فرآیندهای هیدرومتالورژی از قبیل حل‌سازی، خالص‌سازی و ربایش الکتریکی صورت گرفته است.»

وی با اشاره به استفاده گسترده کاتالیست‌ها در صنایع تصفیه و جداسازی و فرایندهای شیمیایی یادآور شد: «حدود 75 درصد فرایندهای شیمیایی به کاتالیست‌ها وابسته هستند و بازار کاتالیست‌ها سالانه پنج درصد رشد دارد.»

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج اضافه کرد: «در کاتالیست‌های پشتیبانی شده از آلومینا، زئولیت، کربن، سیلیکا، زیرکونیا یا رس به‌عنوان پایه‌ای برای فلزات کاتالیستی مانند نیکل، پلاتین، پالدیوم، مولیبدن، کبالت، مس، آهن و ... استفاده می‌شود و این کاتالیست‌ها پس از مصرف به علت ازدست‌دادن سطح تماس  یا تشکیل یک لایه سطحی از کربن، سولفور و ... مستعمل یا سمی می‌شود؛ بنابراین پس از گذشت مدتی باید کاتالیست‌های استفاده‌شده با کاتالیست‌های نو جایگزین شوند.»

ثابت توضیح داد: «با توجه به مصرف زیاد کاتالیست‌های مختلف در صنایع فولاد و پتروشیمی، سالانه میزان زیادی از این نوع کاتالیست، به‌صورت مستعمل و غیرقابل استفاده در واحدهای نام‌برده ایجاد می‌شود.»

وی تصریح کرد: «در این پروژه موفق، بازیابی فلز نیکل از کاتالیست‌های مستعمل به روش هیدرومتالورژی انجام  شده است. برای این منظور ابتدا کاتالیست‌های مستعمل بدون هیچ فرایند قبلی در یک اسید حل شده و پس از حذف ناخالصی‌ها، نیکل خالص از محلول به روش الکتروپلیتینگ (ربایش الکتریکی) به‌صورت فلزی روی کاتد بازیابی شده است.»

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج تأکید کرد: «فلز نیکل در تولید فولادهای آلیاژی، تولید سوپر آلیاژها، فلز روکش مخازن، سوخت جامد و ... مورد استفاده وسیعی داشته و به‌عنوان یک فلز استراتژیک محسوب می‌شود و اکنون واردات این فلز به کشور تحریم است.»

ثابت با دعوت از صاحبان صنایع کشور برای بهره‌مندی از این محصول ملی گفت: «اکنون خط تولید نیمه‌صنعتی محصول راه‌اندازی شده و مرکز تحقیقات مهندسی مواد پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج آماده عرضه فلز نیکل مورد نیاز صنایع است.»

انتهای پیام/4103/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی پژوهش و فناوری واحد کرج استان البرز شرکت دانش بنیان پسماندهای صنعتی فلز نیکل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج کاتالیست ها تولید فلز فلز نیکل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۰۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری کارخانه سامان کاشی بروجرد به هیات حمایت از صنایع

ایسنا/لرستان نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی بروجرد از واگذاری کارخانه سامان کاشی شهرستان به هیات حمایت از صنایع، توسط اداره تصفیه امور ورشکستگی خبر داد.

عباس گودرزی امروز سیزدهم اردیبهشت‌ماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: پیرو تصمیم اداره تصفیه امور ورشکستگی قوه قضائیه جهت ارجاع پرونده سامان کاشی به هیات حمایت از صنایع، این واحد صنعتی با حضور نمایندگان و رئیس هیات و معاون اقتصادی استاندار و نماینده دادستان و جمعی از مسئولان ذیربط در محل فرمانداری بروجرد به هیات، تحویل داده شد.

وی خاطرنشان کرد: این اقدام که قرار بود بعد از جلسات متعدد با مالک کارخانه و پس از اتمام حجت‌های گوناگون و پیگیری‌های مستمر، در سال ۱۴۰۰ انجام شود و در محل کمیسیون اجتماعی هم با حضور مدیرکل تصفیه امور ورشکستگی صورتجلسه کردیم که چنانچه تا ۳۰ تیر ۱۴۰۰ کارخانه روشن نشود آن واحد صنعتی جهت احیاء واگذار خواهد شد.

گودرزی ادامه داد: اما اکنون بعد از چند سال، کارشناسان خبره هیات حمایت از صنایع، رسما پیشرفت پروژه را ۶۰ درصد اعلام کرده‌اند و این یعنی اینکه، ایهاالناس؛ کارگران مظلوم و بیچاره و کارکشته سامان کاشی، در آن روزها که بر سر می‌زدند و کسی صدایشان را نمی‌شنید درست می‌گفتند.

وی تصریح کرد: اما امروز با عبور از همه موانع، اداره تصفیه، تصمیم خود را اجرایی کرد و این واحد صنعتی را به هیات مذکور برای حفظ اشتغال و تداوم تولید واگذار کرد.

این نماینده ادامه داد: امیدوارم با حمایت مسئولان اجرایی و استاندار و فرماندار و همچنین حمایت‌های حکیمانه امام جمعه بروجرد که مسائل اشتغال و صنعت را مورد مداقه قرار می‌دهد شاهد تسریع در پرداخت بدهی، رفع موانع، به روزرسانی کارخانه و رونق تولید و اشتغال در آن کارخانه باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • بیش از ۱۸۷ واحد صنعتی نیمه فعال و راکد به چرخه تولید بازگشتند
  • منطقه آزاد چابهار برای توسعه روابط با سرمایه گذاران سریلانکا تفاهم‌نامه امضا کرد
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • واگذاری کارخانه سامان کاشی بروجرد به هیات حمایت از صنایع
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • دستاورد ۵میلیارد یورویی اکسپو ایران
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • کشف و ضبط ۱ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی و سنتی در خرم‌آباد/ ۴ نفر دستگیر شدند